Lukijat

perjantai 3. helmikuuta 2017

#1 Tervetuloa meidän blogiin!


Täällä seurataan valkoisen, tupsujalkaisen hevospariskunnan elämää niin myötä- kuin vastamäessä. Ihmisen ja hevosen välinen vuorovaikutus, positiiviset koulutustavat ja hevosen ehdoilla eteneminen näkyvät niin täällä kuin tallimme arjessa. Mukavia hetkiä blogimme parissa!                                                       ___________________        The Blue Boss onkin jo monelle tuttu, mallintöitä tekevä upea irlannin cob-ori. Boss matkusti meille Irlannista keväällä 2014. Kuvissa Boss poseeraa "hovikuvaajalleen" Johanna Sjövallille, joka on Vuoden Muotokuvaaja 2016 sekä Qualified European Photographer-tittelillä palkittu porilainen ammattivalokuvaaja.


"Katse Ulapalle" voitti hopeaa Suomen Ammattivalokuvaajat Ry:n Vuoden Muotokuvaaja 2016 lemmikkisarjassa.
"Vapaus"


"Voima"


Blondi taas on vastikään Englannista Suomeen saapunut, samanrotuinen tamma, joka antoi sopivasti lisäpotkua tämän blogin perustamiseen.

Viralliselta nimeltään Bob's Girl on 9-vuotias, elämänsä siitostammana laumassa viettänyt monen varsan emä. Koulutuksellisessa mielessä se on kuin tyhjä paperi, jolle on palkitsevaa alkaa kirjoittelemaan oppeja, joita hevosen on hyvä osata ihmisen kanssa eläessään. 


"Lähtökohta kaikessa tekemisessä meillä on vuorovaikutus. Kun yhteinen kieli on hallussa, syntyy luottamus ja uuden opettelu on hauskaa yhdessäoloa."


Kirjoittajana häärää Rita, hevosten omistaja. 
Minulla onkin koko ikäni ollut taudinkuvana hevoshulluus. Oireisiin vastaava lääke on etsitty jo lapsena fillarilla vaikka toiselta puolelta kylää. 13-vuotiaana sain 1-vuotiaan suomenhevostamman, joka opettikin paljon kun kaksi itsepäistä kasvoivat yhdessä.
Myöhemmin työskentelin vuoden verran ravihevosten, siitostammojen ja varsojen kanssa. 
Vuonna 2005 maahantoin ensimmäiset amerikkalaiset ja eurooppalaiset minihevoset. Siitä kymmenen vuotta eteenpäin, niin tuontihevosia ympäri Eurooppaa on kertynyt yli 200, minihevosten lisäksi rotuina PRE, lipizza, andalusialainen, sekä irlannincob myös "minikoossa".  Omia syntyneitä varsoja yhteensä kymmenkunta, onnistumisia ja valtaviakin takaiskuja.  Täysipainoista hevoselämää kaikkine mausteineen, joskin elanto on pitänyt hakea tallin ulkopuolelta. Perheeseeni kuuluvat myös avopuoliso, 3- ja 13-vuotiaat pojat ja parsonrusselinterrieri Piristeen PakkasUkko.2 kommenttia:

  1. Ihana blogi jo nyt, pakko liittyä lukijaksi! Olen facebookissa seurannut jo pitkään Bossin sivua ja mahtava päästä seuraamaan teidän elämää myös blogin kautta! :) Molemmat hevoset ovat kyllä todella nättejä ja Johannan ottamat kuvat ovat upeita! :D

    Karvakorvakamut

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla ja tervetuloa mukaan tännekin ☺


    VastaaPoista